Menu
A+ A A-

ΡΑΔΙΟ ENERGY - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ (INTERNATIONAL / ΔΙΕΘΝΗΣ)

Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, ο οποίος πριν από 32 χρόνια πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζον Λένον, θα έχει αυτή την εβδομάδα την έβδομη ακρόαση στο ισάριθμο αίτημα αποφυλάκισης του, από το τμήμα Ακροάσεων της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση για το αν θα αφεθεί ελεύθερος θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος, Λίντα Φόγκλια.
Κάθε δύο χρόνια μετά το 2000 ο Τσάπμαν κάνει αίτηση αποφυλάκισης αλλά πάντα στο τέλος επέστρεφε στη φυλακή.

Μετά την τελευταία ακρόαση το 2010, η τριμελής επιτροπή αποφυλακίσεων ανέφερε σε γραπτές παρατηρήσεις ότι ο Τσάπμαν, «εμφανίζεται να αγνοεί τους κανόνες της κοινωνίας μας και την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».
Πριν από την ακρόαση η επιτροπή αποφυλακίσεων θα αναγνώσει δεκάδες επιστολές που επιχειρηματολογούν ενάντια στην απελευθέρωση του Τσάπμαν, μεταξύ των οποίων και της χήρας του Λένον, Γιόκο Όνο, η οποία θεωρεί ότι ο Τσάπμαν παραμένει επικίνδυνος για την ίδια, τους δυο γιους του Λένον, το κοινό αλλά και για τον εαυτό του.

Ο 57χρονος Τσάπμαν καταδικάστηκε για το φόνο του Λένον τον οποίο πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πλάτη έξω από την πολυκατοικία που διέμενε ο μουσικός στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.
 
alt

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση