Menu
A+ A A-

ΡΑΔΙΟ ENERGY - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑ.

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

Μια συμβολική ποδηλατική διαδρομή 210 χλμ

από την ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στις 19/10/2019

Καβάλα, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

Το Πάρκο Φιλίππων έρχεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χάρη σε μια συμβολική ποδηλατική διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί εντός επτά δήμων (των νομών Καβάλας – Δράμας - Σερρών) στις 19 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το “3ο Brevet Φιλίππων – Brevet Philippi”, που η Επιστημονική Ομάδα/ΑΜΚΕ «Οψόμεθα εις Φιλίππους» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά με την άμεση συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Καβάλας «Κύκλοτρον», του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, της Πρωτοβουλίας Πεζών Ποδηλατών Δράμας και τη συνδρομή φορέων της περιοχής, καθώς και ιδιωτών χορηγών. Όπως και πέρυσι, η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή δεκάδες ποδηλάτες (και συνοδούς τους) απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα διατρέξουν συνολικά 210 χλμ διασχίζοντας κατά σειρά τους δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (σε συνολικά 20 οικισμούς), με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τερματισμό την Πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων.

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

Το 3ο Brevet Φιλίππων διοργανώνεται και πάλι στην επέτειο της ιστορικής Μάχης των Φιλίππων (του 42 π.Χ.), που έκρινε την τύχη της Δημοκρατίας στην αρχαία Ρώμη και την πορεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στη συνέχεια, καθιστώντας την περιοχή των Φιλίππων  επίκεντρο κοσμογονικών εξελίξεων στον αρχαίο κόσμο.

Η δράση “Brevet Φιλίππων – Brevet Philippi” έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να διανύσουν την προγραμματισμένη διαδρομή (περνώντας από καθορισμένους σταθμούς) και να τερματίσουν εμπρόθεσμα μέσα σε 13,5 ώρες από την εκκίνηση.

Μέσω της συγκεκριμένης ποδηλατικής διαδρομής οι διοργανωτές του  Brevet Φιλίππων στοχεύουν στην προβολή των δήμων και των οικισμών του Πάρκου Φιλίππων, αλλά και τη συμβολική σύνδεση των πιο σημαντικών αρχαιολογικών τόπων της περιοχής: των Φιλίππων (ο αρχαιολογικός χώρος των οποίων έχει ήδη χαρακτηριστεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και της Αμφίπολης (που αναδεικνύεται ξανά  πανελ­ληνίως και διεθνώς λόγω των πρόσφατων εκπληκτικών ευρημάτων στο λόφο Καστά).

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

Μέσω της διοργάνωσης υλοποιούνται δράσεις ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, της πόλης της Καβάλας και άλλων επιλεγμένων σημείων του Πάρκου Φιλίππων (π.χ. Φαράγγι Αγγίτη, Σπήλαιο Αλιστράτης, Βαπτιστήριο Λυδίας κ.α.), καθώς και προβολής της πολιτι­στι­κής και γαστρονομικής ταυτότητας της «καρδιάς» της Ανατ. Μακεδονίας, με έμφαση στην ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και φορέων (δήμοι, σύλλογοι, επι­χειρήσεις, κάτοικοι οικισμών). Στην φετινή διοργάνωση οι ποδηλάτες θα διασχίσουν –μεταξύ άλλων- τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αλλά και την κωμόπολη Πρώτη Σερρών.

Η συνεισφορά συμμετοχής στο Brevet είναι 10 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ποδηλατική αυτή διοργάνωση μέσω της ιστοσελίδας http://www.brevetphilippi.com –όπου μπορούν να βρουν και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία (όρους συμμετοχής, αναλυτική διαδρομή, προσφερόμενες παράλληλες δραστηριότητες κ.α.).

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

Για την άρτια διοργάνωση και του φετινού “Brevet Φιλίππων – Brevet Philippi” η Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» έχει την ενεργή συνεργασία των ποδηλατικών συλλόγων της περιοχής Καβάλας – Δράμας («Κύκλοτρον» Καβάλας και Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας), της Πρωτοβουλίας Πεζών Ποδηλατών Δράμας, την συμπαράσταση όλων των Δήμων της περιοχής, των τοπικών Πολιτιστικών συλλόγων καθώς και δεκάδων εθελοντών απ’ όλη την περιοχή του Πάρκου Φιλίππων.

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι οι τοπικές επιχειρήσεις:

YIANNIS RESORT HOTEL – ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, «Τοπικά Προϊόντα Γης», PELAGOS APPARTMENTS ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ, Αρτοποιήματα Σκλαρής, Ξυλόφουρνος Ιωσηφίδη, Ζαχαροπλαστείο Παρφέ και Old-Town Roof-Garden Suite Καβάλα. Χορηγοί Οπτικής Επικοινωνίας οι: Tooman.gr και Sociolus, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας τα εξής ΜΜΕ:

«Αδέσμευτη Θράκης», Army Voice, Dr@mania.gr, (εν)τυπάκι, Kavala Portal, Κ-ΤΥΠΟΣ, ΞΥΡΑΦΙ, Πρωινός Τύπος και ΡΑΔΙΟ Energy 96,6 FM.

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

Προσεχώς θα ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες της διοργάνωσης με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο της διοργάνωσης, εκ μέρους των «Οψόμεθα», κ. Γιάννη Γκίκα:  6945047925 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το περυσινό (2ο) Brevet Φιλίππων, που απέσπασε πληθώρα κολακευτικών σχολίων από τους ποδηλάτες που συμμετείχαν.

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

Τα Βrevet είναι διοργανώσεις μη ανταγωνιστικής ποδηλασίας μεγάλων αποστάσεων και τουριστικού χαρακτήρα, χωρίς εξωτερική βοήθεια για τους συμμετέχοντες, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13,5 ώρες χρόνο περιορισμού (υποχρεωτικός χρόνος ολοκλήρωσης της διαδρομής). Το πρώτο Βrevet διοργανώθηκε το 1891 στη διαδρομή Παρίσι – Βρέστη – Παρίσι (Paris – Brest – Paris,  PBP) και ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς ποδηλατικούς αγώνες και τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (τον περίφημο Tour de France).

Το 3ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ έρχεται!..

Καλοκαιρινό παζάρι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στη Θάσο από 23 έως 27 Ιουλίου 2014 !

Το Χαμόγελο του ΠαιδιούΤο Χαμόγελο του Παιδιού - to xamogelo tou paidiou - xamogelo, xamogelo.grΚαλοκαιρινό πι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στη Θάσο από 23 έως 27 Ιουλίου 2014 !
 
Φέτος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τους φίλους και υποστηρικτές του στο νησί της Θάσου με ένα χαρούμενο και φιλόξενο παζάρι. Η Κινητή  Μονάδα  Στήριξης και Ενημέρωσης του οργανισμού θα βρίσκεται:
 
23/7 στο Λιμένα, στην πλατεία Αγίου Νικολάου
24/7 στη Σκάλα Ποταμιάς
25/7 στο Λιμένα, στο Θεατράκι «Θεαγένη»
26/7 & 27/7 στα Λιμενάρια
 
Ώρες από τις 18:00 έως 23:00.
 
Ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη σημαντική στήριξη των φίλων του σε όλη την Ελλάδα μπορεί και μοιράζει το χαμόγελο σε χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται στη χώρα, μέσα από δράσεις που έχουν στόχο τη φροντίδα και την προστασία τους. 
 
Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων έχουν ετοιμάσει με πολύ αγάπη, περίσσια δημιουργικότητα και φαντασία, χειροποίητες κατασκευές διακόσμησης, αλλά και καλοκαιρινά δώρα για μικρούς και μεγάλους.
Οι επισκέπτες της Κινητής Μονάδας Στήριξης και Ενημέρωσης του οργανισμού μπορούν να κάνουν τις αγορές τους πάντα σε προσιτές τιμές, ενισχύοντας τις δράσεις του οργανισμού, χαρίζοντας περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη!
 
 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια.
 
Το 2013 στήριξε 63.299 παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντας κάλυψη σε πρωτογενείς ανάγκες καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη. 
Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη. Μέσα από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και, με τη βοήθεια εργαζομένων και εκατοντάδων εθελοντών, υποστηρίζονται 365 ημέρες το χρόνο δεκάδες δράσεις για τη φροντίδα και την προστασία της σωματικής και της ψυχικής υγείας, αλλά και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα που βρίσκονται σε κίνδυνο.
 
Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», κα Βάσω Πετρίδου
τηλέφωνο: 2310-250160, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.hamogelo.gr

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ !

ΡΑΔΙΟ ENERGY 96,6
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
 
Θέμα: ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
 
ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ENERGY 96,6 ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 98,4 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ TRAVEL MAGAZINE KAI TOY ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ !
 
 
Εκστρατεία για τη συγκέντρωση υπογραφών, ώστε να αποφευχθεί  η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως επιθυμούν ορισμένοι κύκλοι στην Τουρκία, ξεκινά ραδιοφωνικός σταθμός ΡΑΔΙΟ ENERGY 96.6, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΝΟΡΑΜΑ 98.4 και τα περιοδικά ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & TRAVEL magazine από την Θεσσαλονίκη.
Καθημερινά, 8-10 το πρωί στην εκπομπή του Αλέκου Παπαδόπουλου θα γίνονται σχετικές αναφορές και συνεντεύξεις με διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους χώρους για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. 
Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν το αίτημα για τη μη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, μπορούν να στείλουν email στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Όλα τα email θα πρέπει να έχουν και ονοματεπώνυμο, για να καταμετρηθούν ως υπογραφές, οι οποίες θα αποσταλούν -και ηλεκτρονικά και δια της διπλωματικής οδού- προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Παρακαλούμε το παρόν μήνυμα να προωθηθεί σε όσους το δυνατόν περισσότερους.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:
Τηλ. 2310243984, κιν. 6975879720
Αλέκος Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος.

Δήλωση Δημάρχου για συμβάν σε Πάλιά Μουσική.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με αφορμή το απαράδεκτο γεγονός που συνέβη στην είσοδο της Παλιάς Μουσικής από άγνωστους που βεβήλωσαν την ιστορικότητα του χώρου αποκεφαλίζοντας ένα χοίρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαια και αποκρουστική ενέργεια που προσβάλει το λαό της Καβάλας στον οποίο και ανήκει το μνημείο της Παλιάς Μουσικής.
Η Καβάλα και οι άνθρωποί της ήταν ανέκαθεν μια κοινωνία της ανεκτικότητας που σέβονταν και αποδέχονταν τη διαφορετικότητα του άλλου. Τέτοιες ανόητες και προσβλητικές ενέργειες που προέρχονται από αρρωστημένα μυαλά  μπορούν να διαταράξουν την ενότητα και την ηρεμία της πόλης».

Την παρέμβαση του δημάρχου Θάσου για την τροποποίηση του δρομολογίου.

Θάσος: Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Θέμα: Την παρέμβαση του δημάρχου Θάσου για την τροποποίηση του δρομολογίου των 15:30 από την Κεραμωτή ζητούν οι Θάσιοι μαθητές του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης.

Τους Θάσιους μαθητές που φοιτούν στο Επαγγελματικό Λύκειο Χρυσούπολης υποδέχτηκε σήμερα Παρασκευή στο γραφείο του στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Οι μαθητές ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου προς τις δυο ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο νησί για την τροποποίηση του δρομολογίου των 15:30 από την Κεραμωτή προς το Λιμένα. Όπως εξήγησαν στο δήμαρχο, αναγκάζονται να περιμένουν την εκτέλεση του δρομολογίου για αρκετή ώρα μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμο χρόνο στο πορθμείο της Κεραμωτής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος αφού άκουσε με προσοχή το αίτημα των μαθητών, απέστειλε έγγραφο προς τις ναυτιλιακές εταιρίες ΝΕΚ και ΑΝΕΘ με το οποίο ζητά να λάβουν υπ’ όψιν τους την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται καθημερινά οι Θάσιοι μαθητές και να τροποποιήσουν το εν λόγω δρομολόγιο.

Συγκεκριμένα το έγγραφο προς τις ναυτιλιακές εταιρίες αναφέρει:
«Μετά από ενημέρωση η οποία μου έγινε από τους Θάσιους μαθητές του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, προκύπτει ότι υφίστανται καθημερινή ταλαιπωρία, εξαιτίας του δρομολογίου των 15:30 της επιστροφής από Κεραμωτή.
Παράκληση των μαθητών και εμού του ιδίου η προσαρμογή του συγκεκριμένου δρομολογίου με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών. Και πιο συγκεκριμένα την αλλαγή από 15:30 σε 14:45».