Logo

ΡΑΔΙΟ ENERGY - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - EVENTS

The7SinnersWorldTour_11012011.Opening act: AVATAR

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 - Fuzz Club, Αθήνα
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 - Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Οι Helloween, οι “πατέρες” του power metal έρχονται στην Ελλάδα για δύο εκρηκτικές βραδιές: την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου θα εμφανιστούν στο Fuzz Club, στην Αθήνα και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη,. Μαζί τους θα είναι οι πρωτοπόροι και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Stratovarius. Opening Act και στις δύο ημέρες θα είναι οι Σουηδοί Avatar.
To 2010 αποδείχθηκε μία χρονιά ιδιαίτερα “καρποφόρα” για το power metal, μιας και δύο από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του είδους, Helloween & Stratovarious, κυκλοφόρησαν νέα albums. Συγκεκριμένα, οι Helloween κυκλοφόρησαν το 13o studio album τους, “7 Sinners”, στα τέλη της χρονιάς, ενώ η επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου καινούργιου album των Stratovarious, “Elysium”, θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στο Legacy (Σαρρή 50, Ψυρρή).
Αν κάτι χαρακτηρίζει και συνδέει όλες τις δουλειές των Helloween, από το 1984 έως και σήμερα, εκτός από τα καταιγιστικά τους riffs και τις κλασσικές μελωδίες, αυτό είναι το μοναδικό τους χιούμορ που συνοψίζεται στο moto: "Μην παίρνεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά και κοίτα να περνάς καλά με αυτό που κάνεις." Αυτό το moto είναι πιθανότατα ένας πολύ καλός λόγος που οι Helloween εξακολουθούν να είναι ένα από τα σταθερότερα και επιδραστικότερα συγκροτήματα στο χώρο τους εδώ και δεκαετίες. Αυτό και η διάθεσή τους για πειραματισμό και ανανέωση. Και είναι έτσι, αφού οι Andi Deris, Michael Weikath, Sascha Gerstner, Markus Grosskopf and Dani Loble δεν διστάζουν καθόλου να ρισκάρουν με τον ήχο τους και να επενδύουν σε νέες ιδέες. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και με το τελευταίο album τους, ένα από τα γρηγορότερα και σκληρότερα της καριέρας τους. Ο Andi Deris, η φωνή των Helloween, σχολιάζει στη συνέντευξη του στο ελληνικό Metal Hammer “…θέλαμε να κάνουμε όσο πιο πολύ θόρυβο γίνεται, είμαστε metal fans που να πάρει και θέλαμε να θυμηθούμε γιατί αγοράσαμε αρχικά αυτές τις ηλεκτρικές κιθάρες! Θέλαμε γκάζια και ηλεκτρισμό ξανά...”.
Οι Φινλανδοί Stratovarius, δημιουργήθηκαν το 1984 και καθιερώθηκαν στο metal στερέωμα με ένα μείγμα κλασσικής, σκληρής rock και νεο-κλασσικής power μουσικής αντίληψης, μίας αντίληψης που αποδίδεται ιδανικά μέσα από το όνομα της μπάντας (ένας συνδυασμός των λέξεων Stratocaster - οι κλασσικότερες, ίσως, rock κιθάρες και Stradivarius - τα πασίγνωστα βιολιά).
Με μία τόσο περιπετειώδη όσο και επιτυχημένη καριέρα που μετρά είκοσι έξι χρόνια και 13 albums (συμπεριλαμβανομένου και του Elysium), οι Stratovarius είναι σίγουρα ένα από τα πρωτοπόρα και πλέον επιδραστικά συγκροτήματα του είδους τους. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από δυνατές μελωδίες και εμβληματικές συνθέσεις και μαζί με τους συνοδοιπόρους τους Helloween έχουν βάλει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην power metal σκηνή.
Οpening act στις συναυλίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα είναι οι Σουηδοί Avatar,
που δημιουργήθηκαν το 2001 και με τρία albums το ενεργητικό τους έχουν καθιερωθεί στη Σκανδιναβική metal σκηνή και όχι μόνο….απόδειξη τα tour που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα ανοίγοντας τα show σε συγκροτήματα όπως οι Megadeth, In Flames, Stone Sour. Το πρώτο album των Avatar βγήκε το 2006 με τίτλο “Thoughts of No Tomorrow”, όπου τους έβαλε στα σουηδικά charts και τους καθιέρωσε σαν ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα metal συγκροτήματα, ακολούθησε το album “Schlacht” το 2007 και το 2009 ήρθε το album “Avatar”.
Οι Helloween μας ρωτούν στο τελευταίο τους album “Are you metal?”
Αν είστε, θα πρέπει να δώσετε το παρόν την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στο Fuzz Club, στην Αθήνα και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, σε δύο από τα σημαντικότερα metal συναυλιακά δρώμενα της νέας χρονιάς σε δύο βραδιές full of metal !!!

Doors open: 19:30
Avatar on stage: 20:00
Stratovarius on stage: 20:50
Helloween on stage: 22:20

Helloween Line Up
Andi Deris
Michael Weikath
Sascha Gerstner
Markus Grosskopf
Dani Loble
www.helloween.org   

Stratovarius Line Up
Jens Johansson
Timo Kotipelto
Jorg Michael
Lauri Porra
Matias Kupiainen
www.stratovarius.com   

Avatar Line Up
Johannes Eckerstrom
Jonas Jarlsby  
Simon Andersson
Henrik Sandelin
John Alfredsson
www.avatar.net  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Το εισιτήριο γενικής εισόδου κοστίζει 38 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
TICKET HOUSE
Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr  

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

VENUES INFO
FUZZ CLUB
Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
(Λ. Πειραιώς και Χαμοστέρνας)
τηλ.: 210 9270 766
PRINCIPAL CLUB THEATER
17o χλμ. Εθν. Οδού Θεσσαλονίκης- Ν.Μουδανιών, Νέο Ρύσιο, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 23920-72730

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
RED FM 96.3 | 89 FM RAINBOW | ROCKMACHINE.GR |BISCOTTO | elculture.gr | SOLIDROCK.GR | COSMO.GR | DAILYMOTION.COM | ROCKING.GR |
Ράδιο Energy - energy966.com. (c)1996 - 2020 - All rights reserved.