Menu
A+ A A-

ΡΑΔΙΟ ENERGY - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - EVENTS.

4ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Tο Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΤΕ-ΑΜΘ), το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσαν στους χώρους του Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ το 4ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (i2fest2013) από 15 έως 20 Οκτωβρίου 2013. Το Φεστιβάλ σκόπευε να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών της επιδράσεων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή των πολιτών.
Το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής διάθετε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές της ευρύτερης περιοχής, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον Ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Οι δράσεις του 4ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που έγιναν στο παραπάνω πλαίσιο ήταν:... (συνέχεια εδώ)
Την Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 15, 16, 17 και 18 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ πάνω από 2.200 μαθητές από 32 σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι μαθητές απόλυτα προγραμματισμένα και συντεταγμένα παρακολούθησαν ομιλίες με θέματα σχετικά μα την βιομηχανία της πληροφορικής, τις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, τον τρόπο να φτιάξουν το δικό τους ρομπότ με λίγα χρήματα, την εμπειρία Λυκείου της Δράμας προς αυτή την κατεύθυνση και την εκπαιδευτική ρομποτική. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα περίπτερα με 24 εκθέματα των φοιτητών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, που αφορούσαν σε ρομποτικές κατασκευές, συστήματα βασισμένα σε υπολογιστή (ενσωματωμένα συστήματα) και εμπορικά πακέτα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο και ξεναγήθηκαν στα εκθέματα εκατοντάδες πολίτες και φοιτητές. Τα απόγεμα της ίδια ημέρας, στο πλαίσιο ημερίδας που συντόνισε ο Δρ. Παχίδης Θεόδωρος Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Κα-βάλας, έγινε, από σημαντικούς ανθρώπους του ακαδημαϊκού χώρου, η ανάπτυξη θεμάτων για τις «σύγχρονές τάσεις στη ρομποτική»
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν:
Η Καθηγήτρια Ζωή Δουλγέρη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με θέμα «Φυσική Αλληλεπίδραση Ανθρώπου – Ρομπότ». 
Ο Καθηγητής Βασίλειος Καμπουρλάζος, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Α.Μ.Θ. με θέμα «Γνωσιακή Ρομποτική».
Ο Καθηγητής Ιωάννης Λυγούρας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με θέμα «Υποβρύχια Τηλεκατευθυνόμενα Οχήματα». 
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αντώνιος Γαστεράτος, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με θέμα «Τεχνητή Όραση σε Κινούμενα Ρομπότ».
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου συνεχίστηκε η επίσκεψη των πολιτών και των φοιτητών και η ξενάγησή τους στα εκθέματα του εκθεσιακού χώρου. Το απόγευμα της ίδια ημέρας στο πλαίσιο μιας δεύτερης ημερίδας, που συντόνισε ο Δρ. Δημήτριος Πογαρίδης Διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναδείχτηκε ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι σύγχρονες τεχνολογίες στην ανάπτυξη της χώρας. Τη διαδικασία τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν:
Ο Επίκουρος Καθηγητής Παχίδης Θεόδωρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ ο οποίος παρουσίασε τις «Σύγχρονες τάσεις στη ρομποτική».
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Γερομάρκος Γεώργιος, ανέλυσε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ρομποτική στην ανάπτυξη. 
Δυστυχώς ο Καθηγητής Νίκος Κομνηνός, του Τμήματος Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του URENIO, εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων εγκλωβίστηκε στη Ρώμη και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη ημε-ρίδα. Υποσχόμαστε ότι η σημαντικότατη εισήγησή του με θέμα «Ο ρόλος των τεχνολογιών ευ-ρείας εφαρμογής στο σχεδιασμό της ανάπτυξης 2014-2020» θα παρουσιαστεί στο χώρο του αμ-φιθεάτρου του ΤΕΙ με την πρώτη ευκαιρία. 
Ακολούθησε η απονομή των βραβείων όπως αυτή αποφασίστηκε με μυστική ψηφοφορία του σώματος αξιολόγησης των εργασιών που αποτελούνταν από τους 140 εθελοντές.
Τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 17.00 έως και 19.00 έγινε σεμινάριο με θέμα «Κατασκευάζω το πρώτο μου Ρομπότ – Ο μικροελεγκτής Arduino» το οποίο παρακολού-θησαν πάνω από 100 φοιτητές.
Την Τετάρτη από 15.00 έως 17.00 παρουσιάστηκε στους καθηγητές φυσικής της δευτερο-βάθμιας, από το Δρ. Μαυρομανωλάκη Γεώργιο του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελ-ληνογερμανικής Αγωγής, σε απευθείας σύνδεση με το CERN, το πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ.
Την Πέμπτη από 15.00 έως 17.00 έγινε σεμινάριο επιμόρφωσης, από το κ. Βουράκη Στέλιο του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στους καθηγητές φυσικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη μεταφορά το λογισμικού HYPATIA στις αίθουσες των σχολείων.
Την Πέμπτη από 19.00 έως 21.00 προβλήθηκαν βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους της Δράμας.
Το Σάββατο το βράδυ έγινε το καθιερωμένο γλέντι των εθελοντών στο χώρο του εστιατορίου του ΤΕΙ, με μουσική από τη Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο και μουσικούς απ’ το Μου-σικό σχολείο Καβάλας αλλά και επαγγελματίες.
Τέλος, την Κυριακή το Φεστιβάλ έκλεισε με ένα εξαίρετο ημίωρο μουσικό πρόγραμμα με κιθάρες απ’ το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο, όπου οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Το γεγονός που εντυπωσίασε, πέρα απ’ όλα τα άλλα, τους επισκέπτες ήταν η εξαιρετική του οργάνωση και οι πάνω από 140 εθελοντές φοιτητές και εκπαιδευτικοί που με τη φιλοτιμία, την ευγένειά και την θέλησή τους για προσφορά αποτέλεσαν τον καταλύτη και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των στόχων του φεστιβάλ με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
 
Τα παρακάτω σχολεία επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ:
1. 21o Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
2. 24o Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
3. 1ο Γυμνάσιο Καβάλας
4. 2ο Γυμνάσιο Καβάλας
5. 5ο Γυμνάσιο Καβάλας
6. 6ο Γυμνάσιο Καβάλας
7. 7ο Γυμνάσιο Καβάλας
8. 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας
9. 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας
10. Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης
11. Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης
12. Μουσικό Σχολείο Καβάλας
13. 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας
14. 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας
15. ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης 
16. ΕΠΑΛ Χρυσούπολης
17. Γενικό Λύκειο Νευροκοπίου
18. 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
19. 4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
20. 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης
21. 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
22. 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
23. 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
24. 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης
25. ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης 
26. Μουσικό Σχολείο Καβάλας
27. 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας
28. ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης
29. ΕΠΑΛ Χρυσούπολης
30. 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης
31. 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
32. Γυμνάσιο Νεάπολης Θεσσαλονίκης
 
Κατατέθηκαν οι παρακάτω 28 εργασίες: 
1. Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής ενημέρωσης smart TV.
2. ATM
3. Βιονικό χέρι.
4. Εκπαιδευτική Ρομποτική
5. Εκπαιδευτικό σύστημα δυναμικού περιεχομένου
6. Εκτυπωτής τρισδιάστατων αντικειμένων
7. Έλεγχος εισόδου με ταυτοποίηση δακτυλίου αποτυπώματος και προσώπου.
8. Έλεγχος ρομποτικού βραχίονα με χρήση προηγμένων αλληλεπιδράσεων.
9. Επείγουσα κλήση (emergency call)
10. iGreenie - Το έξυπνο θερμοκήπιο.
11. iPower - Απομακρυσμένο σύστημα ελέγχου ηλεκτρικής ισχύος
12. IR RFID - Σύστημα ελέγχου πρόσβασης με RFID
13. iRasberry Pi για embedded εφαρμογές
14. Juke Box
15. Κατασκευή πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης στόλου οχημάτων
16. Μαρία. Το έξυπνο ρομπότ
17. Μηχανικό υπόγειο περιστρεφόμενο κλειστής διαδρομής πάρκινγκ
18. Robot Ζαχαροπλαστικής
19. Σύστημα αναγνώρισης χρώματος
20. Σύστημα αναπαραγωγής μαγνητοφωνημένων ουρλιαχτών
21. Σχεδιασμός και υλοποίηση κυκλώματος μέτρησης κατανάλωσης ισχύος
22. Το περιβάλλον ScalaLab και η διασύνδεσή του στο πλαίσιο της NVIDIA CUBA για την παράλληλη επεξεργασία
23. Εφαρμογές Arduino (4 εργασίες).
24. Εφαρμογές 1ου ΕΠΑΛ Δράμας (δύο εργασίες)
 
από τα παρακάτω εκπαιδευτικά Ιδρύματα:
 
1. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. 
2. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 
3. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.
4. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.
5. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ηλεκτρονικής. 
6. Η Ελληνική Πύλη Ρομποτικής. 
7. Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
8. 1ο ΕΠΑΛ Δράμας. 
9. Ανεξάρτητοι εκθέτες.
 
Τα βραβεία στα εκθέματα του φεστιβάλ απονεμήθηκαν ως εξής:
 
Το Βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην αρτιότερη εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Φειδίας-Εκτυπωτής Τρισδιάστατων Αντικειμένων», δημιουργούς τους Σιδηρόπουλο Χαράλαμπο και Ξανθοπούλου Αλίκη και επιβλέποντα τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας Δρ. Δημήτριο Πογαρίδη.
 
1ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Το Βιονικό Χέρι» και δημιουργό τον Τσιρογιάννη Ανδρέα.
2ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «JUKEBOX», δημιουργούς τους Ιωαννίδη Ανασ-τάσιο, Ζαϊμίδη Ιωάννη, Κιτσουκάκη Απόστολο, Κουντριάτσεφ Άλεξ, Παπαδημητρίου Γε-ώργιο, Πεχλιβανίδη Ευστάθιο, Χατζηόγλου Δημήτριο, και επιβλέποντα τον Επιστημονικό Συνεργάτη  του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Νικολαρόπουλο Ευάγγελο
 
3ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Robot Ζαχαροπλαστικής» και δημιουργό τον Χριστοδουλίδη Δημήτριο.
 
Οι συνεργάτες που συμμετείχαν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ:
1. Παχίδης Θεόδωρος, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Καβάλας, Τμ. Βιομηχ. Πληροφορικής
2. Καραμπατζάκης Δημήτριος Δρ. Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών
3. Τσαλαμάνης Ιωάννης Δρ. Ηλεκτρονικός Μηχανικός 
4. Λυτρίδης Χρήστος Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ 
5. Βροχίδου Ελένη M.Sc. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ
6. Μπακάλη Ιωάννα, Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής
Την καρδιά του Φεστιβάλ αποτελούσαν οι πάνω από 140 εθελοντές φοιτητές απ’ όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Καβάλας και των συμμετεχόντων Ιδρυμάτων.
 
Ο Προϋπολογισμός 3ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
 
ΤΕΙ Καβάλας 3.000€
Περιφέρεια ΑΜΘ 3.000€
Δήμος Καβάλας 1.000€
Γενικό Σύνολο Δαπανών 7.000€
 
Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ
Αν κοστολογούνταν η δωρεάν προσφορά του συνεργατών του ΚΤΕ σε πραγματικά έξοδά, όπως βενζίνες για μετακινήσεις και επισκέψεις σε σχολεία, κινητά τηλέφωνα κ.λ.π., και οι εργατομήνες εθελοντικής εργασίας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις 30.000€
 
Με την ευγενική υποστήριξη των:
1. Δήμου Καβάλας, με την παροχή για 7 μέρες μιας ξύλινης κατασκευής για τη διαφημιστική καμπάνια κατά τις ημέρες του Φεστιβάλ και οικονομική χορηγία 1.000€.
2. Μουσικού σχολείου Καβάλας, με το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
 
Στην επιτυχία της προσπάθειας συμμετείχαν σημαντικά με την ευγενική χορηγία τους οι παρακάτω: 
1. Χορηγοί 
ΟΤΕ-COSMOTE με τα μπλουζάκια των εθελοντών.
Supermarket Μασούτης, Νερό Ζαγόρι, Φούρνοι Φελαχίδη.
 
2. Χορηγοί Επικοινωνίας:
Ραδιοφωνικού σταθμοί: Ράδιο Energy 96.6, Χ-Radio, Studio 7, Πρωινή FM, Ράδιο Ενήμερος, ALPHA Radio.
Εφημερίδες: Έβδομη, Ενήμερος, Νέα Εγνατία, Έβδομη, Πρωινή, Καθημερινός Τύπος, Ξυράφι, e-Kavala, KWM, Kavala Press.
Τηλεοπτικοί σταθμοί Καβάλας: CENTER TV, ENA CHANNEL, ΠΡΩΙΝΗ TV.
Τηλεοπτικοί σταθμοί Δράμας: STAR TV 
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. www.i2fest.gr
 
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες απ’ τις καταθέσεις απόψεων στο βιβλίο επισκέψεων των εκπροσώπων των σχολείων:
 
5ο Γυμνάσιο Καβάλας
Εντυπωσιακό!!! Πολύ καλή προσπάθεια. Συγχαρητήρια! Καλή συνέχεια! Θα ήταν επιθυμητή και μια ενημέρωση στο σχολείο μας για τις υπόλοιπες τάξεις που δεν ήρθαν εδώ.
6ο Γυμνάσιο Καβάλας
Άριστη δουλειά! Συνεχίστε στον ωραίο δρόμο. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Είναι η πρώτη φο-ρά που επισκέπτομαι την έκθεση και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Παιδιά με μεράκι, όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν. Συγχαρητήρια παιδιά! Τελικά ίσως η Ελλάδα έχει μέλλον και προοπ-τικές. Διαφωτιστικές, ουσιαστικές και κυρίως πρακτικού περιεχομένου οι ομιλίες ώστε να εξάψουν το ενδιαφέρον των μαθητών. 
24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
Εξαιρετική η προσπάθεια! Συγχαρητήρια στους φοιτητές και τους καθηγητές για τα επιτεύγματα που μας παρουσίασαν.
Μουσικό Σχολείο Καβάλας
Εντυπωσιακή δουλειά, αμεσότητα στην παρουσίαση! Συγχαρητήρια σε όλους όσους εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες.
1ο ΕΠΑΛ Καβάλας
4ο Φεστιβάλ επιτυχίας. Γόνιμα μυαλά, πρακτικοί άνθρωποί. Η ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδος. 
1ο Γυμνάσιο Καβάλας
Πολύ καλή προσπάθεια. Έξυπνα εκθέματα. Συγχαρητήρια. 
1ο ΓΕΛ Ξάνθης
Συγχαρητήρια!!! Πολύ καλή δουλειά! Άψογη οργάνωση, ενδιαφέροντα εκθέματα. Εντυπωσιακή έκθεση. Τεχνολογία που εμπνέει και παροτρύνει νέους ανθρώπους να ασχοληθούν  και να δημιο-υργήσουν. Με τέτοια νεανικά μυαλά μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πολύ καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον! Σας ευχαριστούμε πολύ! Συνεχίστε τον αγώνα σας! Η Ελλάδα σας χρειάζεται! Πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία και τη διοίκηση του ΤΕΙ, για να συνεχιστεί κάθε χρόνο!
Για 3η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας επισκέπτεται την έκθεση σας και για 3η συνεχόμενη χρονιά φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχόμαστε ολόψυχα, να συνεχίσετε με αυτό τον όμορφο τρόπο να εμπνέεται τους μαθητές μας να αναμειχθούν με το μαγικό κόσμο τις τεχνολογίας. Πολλά συγχαρητήρια!»,
7ο Γυμνάσιο Καβάλας 
Πολύ αξιόλογη έκθεση. Σε τέτοιους καιρούς είναι υπέροχο να βλέπεις τέτοιες εργασίες. Μπράβο στους φοιτητές και στους καθηγητές. Συγχαρητήρια. Όλα ήταν υπέροχα. Συνεχίστε την προσπάθεια παιδιά. Καλή συνέχεια, πάντα επιτυχίες! 
3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
Υπάρχουν και αυτοί οι νέοι  με όραμα και δημιουργικότητα. Κάποιοι δεν θέλουν απλώς ούτε να τους ξέρουν. Μας φτιάξατε τη μέρα. Ευχαριστούμε! 
2ο ΓΕΛ Καβάλας
Εξαιρετικές εργασίες, πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Συγχαρητήρια σε όλους! Τι να πρωτοθυμηθώ. το KETCHUP, το IPPOWER, την ανίχνευση CO2, το I-GREENY εφαρμογές από εμπνευσμένους φοιτητές και εκπαιδευτικούς με όρεξη και συνέπεια. Πράγμα που αποδεικνύει πως ό,τι αγαπάμε το κάνουμε σωστά. Μια μικρή λοιπόν ελπίδα. 
1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης
Ήταν ιδέες πρωτότυπες και πολύ ωραίες. Συγχαρητήρια. Πάρα πολύ καλές εφαρμογές και εργασίες.
4ου Γυμνάσιο Κομοτηνής
«Επιτέλους κάτι παρήγορο για την πατρίδα μας. Σημάδι ότι κάτι γίνεται. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! Συ-νεχίστε!
ΓΕΛ Νευροκοπίου
Για πρώτη φορά φέραμε τα παιδιά να δουν μερικά παραδείγματα του πόσο σπουδαία είναι η πλη-ροφορία στη ζωή μας. Εντυπωσιακή έκθεση! 
4ο ΕΠΑΛ Καβάλας 
Το 4ο Φεστιβάλ αξίζει θερμά συγχαρητήρια για την δυνατότητα που έδωσε στους μαθητές να γνω-ρίσουν από κοντά την ρομποτική.  Είστε άξιοι επαίνων. Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπά-θεια τους. Όλα ήταν αξιοθαύμαστα, από τις δημιουργίες μέχρι και τα παιδιά στην υποδοχή. 
2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης
Εκ μέρους του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης που επισκέφθηκε το Φεστιβάλ με τον Τομέα Πληροφορικής και τους υπεύθυνους καθηγητές του,  τα θερμά μας συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση, τη φιλο-ξενία και την ξενάγηση στους χώρους του Φεστιβάλ. Ευχόμαστε ο θεσμός να επεκταθεί και να είναι το ίδιο ή και περισσότερο επιτυχημένος τα χρόνια που ακολουθούν. Εις το επανειδείν! 
Όμορφη και δυναμική προσπάθεια που κινητοποιεί νέους ανθρώπους, αποτελεί κίνητρο για μάθηση και δίνει το στίγμα της καινοτομίας στο ΤΕΙ και την πόλη της Καβάλας
 
Με εκτίμηση
 
Καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση