Menu

Μουσικά Νέα.

A+ A A-

ΡΑΔΙΟ ENERGY - ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - CHARTS - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - LIVE GREEK RADIO.

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

alt

 

Μια τραγουδίστρια που δεν έμεινε ποτέ στάσιμη. Δεν απασχόλησε ποτέ τα Μ.Μ.Ε. με την προσωπική της ζωή. Δε στάθηκε στο ότι είναι πολύ όμορφη αλλά αντιθέτως προσπαθούσε να δείχνει απλή και να μας αφήνει άφωνους με τα τραγούδια της. Δοκίμασε να πάει Eurovision, έκανε αρκετά ντουέτα, συνεργάστηκε άψογα με πολλούς συναδέλφους της και κανείς δεν είχε το παραμικρό παράπονο από εκείνη, έγινε μητέρα, έχει ψυχή μικρού παιδιού και δε δίστασε να αποκαλύψει πως ακόμα και σήμερα αγαπάει τον «Tweety» με τον οποίο γεμίζει το καμαρίνι της. Υπάρχει στον χώρο… “διακριτικά”. Μια τραγουδίστρια που την ενδιαφέρει το «είναι» και όχι  το «φαίνεστε».

Αυτή είναι η Πέγκυ Ζήνα, ή αλλιώς Καλλιόπη όπως και βαφτίστηκε. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου του 1976 και έχει καταγωγή από το χωριό Συταριά των Ιωαννίνων. Η μητέρα της είναι η γνωστή τραγουδίστρια Στέλλα Χρυσικοπούλου που έκανε αρκετές επιτυχίες τη δεκαετία του ’80 ενώ τον πατέρα της τον έχασε σε ηλικία 15 ετών. Από 5 ετών ξεκίνησε μαθήματα στο πιάνο και στο χορό συγκεκριμένα Jazz. Τελείωσε την ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς «JeanneD’ Ark», και ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις στο «Δελφινάριο». Παράλληλα, έκανε δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι.

alt

Πρώτος δίσκος: 1995

 

alt

Δεύτερος δίσκος: 1998

 

Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής.

Νότης Σφακιανάκης, Πασχάλης Τερζής, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Σάκης Ρουβάς, Λευτέρης Πανταζής, Νίκος Κουρκούλης, Στέλιος Ρόκκος και φυσικά Δημήτρης Μητροπάνος. Συγκεκριμένα με τον Δημήτρη Μητροπάνο συνεργάστηκαν για 2 σεζόν, έβγαλαν και ένα ντουέτο και τον ένιωθε σαν πατέρα της. Με τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, η Πέγκυ ένιωσε πως έχασε έναν άνθρωπο από την οικογένειά της και μόλις το έμαθε, ακύρωσε τη συναυλία της στην Κύπρο και γύρισε στην Ελλάδα για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του Μητροπάνου.

alt

Η καλύτερη στιγμή της καριέρας της και το καλύτερο "σχήμα" στη νυχτερινή διασκέδαση.

 

Σε νυχτερινό κέντρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1995 (19 ετών) με τον Λευτέρη Πανταζή, και ένα χρόνο μετά (1996) στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη στου οποίου τον δίσκο έκανε και δεύτερες φωνές εκείνη τη χρονιά.

Πρώτος της δίσκος, το 1995 με τίτλο το όνομά της «ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ» με τη γνωστή επιτυχία “Αν πας με άλλη”, και ο δεύτερος το 1998 με τίτλο «ΑΝΕΒΑΙΝΕΣ» με τραγούδια του δίδυμου των επιτυχιών, τότε και τώρα, Αλέκου Χρυσοβέργη και Σπύρου Γιατρά.

Στη συνέχεια (1998) εμφανίζεται στο κέντρο «LIDO» με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Γιάννη Πλούταρχο.

Την ίδια χρονιά εμφανίζεται στο «ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΟ» με τον Νίκο Κουρκούλη, τον Δημήτρη Χρυσοχοϊδη και την Έλλη Κοκκίνου.

Επόμενη εμφάνιση της στη νυχτερινή διασκέδαση, δίπλα στον Στέλιο Ρόκκο και τον Σάκη Ρουβά, το 1999 στο «ΒΙΟ-ΒΙΟ».

alt

Ένα από τα καλύτερα εξώφυλλα δίσκου που κυκλοφόρησαν ποτέ.

 

Το 2000 μετακομίζει δισκογραφικά στην εταιρία «NitroMusic» και αρχίζει την ανηφόρα. Κυκλοφορεί cd-single «Τι θα ακούσω ακόμα» και το 2001 κυκλοφορεί ο ολοκληρωμένος δίσκος της, τρίτος στη σειρά με τίτλο «ΕΝΑ ΧΑΔΙ». Παράλληλα εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στο νυχτερινό κέντρο «ΜΑΣΚΕΣ» και τον ίδιο χειμώνα, κατεβαίνει στην Αθήνα για να συνεργαστεί ξανά με τον Νότη Σφακιανάκη στο «ΚΟΣΜΟΣ» και έχουν μαζί τους και τον Χρήστο Δάντη.

Το 2002 ο Θάνος Καλλίρης, κάνει πρόταση στην Πέγκυ, να συμμετάσχει με ένα τραγούδι του στη Eurovision. Εκείνη δέχεται… και τον Φεβρουάριο του 2002, παίρνει μέρος στον ελληνικό τελικό της ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με το τραγούδι “Loveisawonderfulthing”. Ο διαγωνισμός έγινε στο «REX». Η μουσική ήταν του Θάνου Καλλίρη και του Κυριάκου Παπαδόπουλου, και οι στίχοι του Θάνου Καλλίρη και του Ηλία Φιλίππου.

alt

Ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ άσχετα που δεν πήγε στη Eurovision.

 

Τότε είχαμε 10 υποψήφια τραγούδια μεταξύ αυτών και το «Letmebetheone» του Κώστα Μπίγαλη, το «Tobetogether» της Μαρίας Λουίζας Βασιλοπούλου Μ.L.V., και το τραγούδι που πέρασε τελικά, αυτό του Μιχάλη Ρακιντζή με τίτλο «S.A.G.A.P.O.».

Το τραγούδι αυτό την απογείωσε, μιας που ο κόσμος την αγάπησε μέσα από αυτό και έκανε το single χρυσό σε λίγες μόνο ημέρες.

Το 2002, ο Γιάννης Πάριος την αποκάλεσε «Η καλύτερη λαϊκή φωνή της νέας γενιάς» και της χάρισε απλόχερα 3 τραγούδια για τον νέο της δίσκο με γενικό τίτλο «ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ». Το χειμώνα εκείνης της χρονιάς, γέμιζε ασφυκτικά το κέντρο «ΜΑΣΚΕΣ» όπου εμφανιζόταν με τον Κώστα Δόξα και τον Δημήτρη Ράπτη.

alt

Με τον σύζυγό της, Γιώργο Λύρα. Το πιο αγαπημένο ζευγάρι της showbiz.

 

Μετακομίζει και πάλι σε άλλη δισκογραφική εταιρία, αυτή τη φορά στην MINOS – EMI όπου και κυκλοφορεί τον 5ο δίσκο της με τίτλο «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» και γίνεται χρυσός σε λίγες εβδομάδες.

Το 2003 η Πέγκυ σπάει κάθε ρεκόρ αφού οι εμφανίσεις της στα «ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» ξεπέρασαν τις 100… κάτι που συνέβη για πρώτη φορά όσο λειτουργούσε το μαγαζί.

Το φθινόπωρο του 2003 ανεβαίνει Θεσσαλονίκη στην «ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ», και έχει δίπλα της τον Νίκο Βέρτη, τον Θάνο Πετρέλη, τον Νίνο και την Αποστολία Ζώη. Ο δίσκος «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» επανακυκλοφορεί και βάζει μέσα 2 ντουέτα με τον Νίκο Βέρτη. Το «Χανόμαστε» και το «Είμαστε χώρια» καθώς και μια διασκευή από τον Τούρκο Tarkan. Το τραγούδι «Dudu» που είναι το γνωστό «Δεν αξίζεις».

alt

Με τη Ναταλία Γερμανού, που της χάρισε την επιτυχία "Τολμάς κι έχεις παράπονο εσύ" και όχι μόνο.

 

Άνοιξη του 2004 είναι το πρώτο όνομα στον «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» της Αθήνας με το παραπάνω σχήμα εκτός από τον Νίνο και όταν τελείωσε, έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και ο δίσκος «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» έγινε πλατινένιος.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους κυκλοφορεί τον δίσκο «Ματώνω» και γίνεται χρυσός αμέσως.

Χειμώνα του 2004 βρίσκεται πάλι στην Αθήνα και πάλι στο «ΑΠΟΛΛΩΝ» μαζί με τον Κώστα Καραφώτη και εκεί συνεργάζονται και δισκογραφικά με το τραγούδι «Στης ζωής τα μονοπάτια».

Βρισκόμαστε στο 2005 όπου ο δίσκος «ΜΑΤΩΝΩ» γίνεται πλατινένιος, παίρνει ένα βραβείο ΑΡΙΩΝ αυτό της «Καλύτερης Λαϊκής Τραγουδίστριας».

Το καλοκαίρι του 2005 κάνει την πρώτη της περιοδεία στο εξωτερικό αφού επισκέφτηκε την Αυστραλία με τον Νίνο.

Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφορεί και ο 7ος δίσκος της με τίτλο «ΝΟΗΜΑ» με την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους. Ο δίσκος έγινε χρυσός την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, και είχε τετραπλό εξώφυλλο την επιμέλεια του οποίου, ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Ρίγος.

alt

Μαζί με το αγαπημένο της κουνελάκι που "έχασε" πρόσφατα.

 

Το 2006 είχαμε και πάλι βραβεία ΑΡΙΩΝ και η Πέγκυ έβαλε στη συλλογή της 2 ακόμα βραβεία. «Καλύτερη Λαϊκή Τραγουδίστρια» και «Τραγουδίστρια της χρονιάς». Ανέβηκε στην πίστα και τραγούδησε ακαπέλα το «Νόημα».

Άνοιξη του 2006 περιοδεύει στην Αμερική και τον Καναδά με τεράστια επιτυχία καθώς δεν έμεινε εισιτήριο απούλητο.

Τον Αύγουστο του 2006 ανέβηκε Θεσσαλονίκη στο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ STUDIO» και είχε στο πλευρό της την Τάμτα, τη Σοφία Στρατή, τον Γιώργο Λιανό και τον Θάνο Τζάνη.

Εκείνη την περίοδο, το «ΝΟΗΜΑ» έγινε πλατινένιο.

Νοέμβρη του 2006 κυκλοφορεί ο 8ος δίσκος της με γενικό τίτλο «ΕΝΑ» με 15 τραγούδια που αγαπήθηκαν όλα από τον κόσμο. Μετά από ένα μήνα ο δίσκος γίνεται πλατινένιος.

Στις 10 Ιουνίου του 2007 παντρεύτηκε τον Γιώργο Λύρα μετά από 10 χρόνια γνωριμίας. Ο γάμος έγινε σε ανοιχτό κύκλο στο Τρίκορφο Φωκίδας με κουμπάρους τον Ηλία Ψινάκη και την Κική Τσόλκα. Η μεγάλη έκπληξη ήταν το τραγούδι που αφιέρωσε η Πέγκυ στον σύζηγο της με πολύ αγάπη και τίτλο «ΜΥΣΤΙΚΟ» σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μουκίδη μια εξαιρετικά ερωτική μπαλάντα. Στις 7 Ιουλίου, επανακυκλοφορεί το «ΕΝΑ» περιλαμβάνοντας και το τραγούδι του γάμου της.

alt

Το Σεπτέμβρη, η Πέγκυ ανέβηκε Θεσσαλονίκη σε μια συνεργασία έκπληξη με τον Χρήστο Δάντη.

Τον Οκτώβρη σημειώνει επιτυχία με τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Πασχάλη Τερζή στην Ιερά Οδό. Όπως σχολίασε ο Πασχάλης η συνεργασία του με την Πέγκυ ήταν ένα όνειρο που άργησε να πραγματοποιηθεί… αλλά “κάλιο αργά παρά ποτέ”.

Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει δισκογραφικά στις 4 Δεκεμβρίου με τον 9ο  δίσκο και με τον τίτλο «Τρέξε», το cd περιλαμβάνει 15 τραγούδια.

Τον Μαϊο ρου 2008 η Πέγκυ τραγουδάει στο «Πολιτεία Studio» της Θεσσαλονίκης με τον Σάκη Ρουβά.

Την ίδια χρονιά συμμετέχει στην 5η απονομή των MAD Video Music Awards. Τραγούδησε το «2 Hearts» της Kylie Minogue και κέρδισε το βραβείο για το «καλύτερο Fashion Icon» της χρονιάς με το τραγούδι «Τρέξε».

Τον Απρίλιο του 2009 εμφανίζεται στην Θεσσαλονίκη στο POLITIA LIVE CLUBBING σε ένα χώρο ειδικά ανακαινισμένο για την Πέγκυ. Μαζί της ο Κώστας Καραφώτης, Γιώργος Σαμπάνης. Τριημιτόνιο, και νέοι καλλιτέχνες.

Στις 6 Μαϊου κυκλοφορεί ο καινούριος δίσκος της με τίτλο «Το πάθος είναι αφορμή». Κομμάτια που ξεχώρισαν πριν βγει καν ο δίσκος είναι τα: «Αναθεώρησα» & «Όταν σωπαίνει ένα κορμί». Παράλληλα κυκλοφορεί 23 Απριλίου το video clip «Αναθεώρησα» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Στην συνέχεια κυκλοφορεί 25 Ιουνίου, το «Έλα νύχτα» το οποίο είναι από τα αγαπημένα κομμάτια του δίσκου και ακολουθεί 18 Δεκεμβρίου το «Χάνομαι».

Το 2009 δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη επαγγελματική επιτυχία για την Πέγκυ αφού δέχεται πρόταση συνεργασίας από τον μεγαλύτερο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο. Στις 30 Οκτωβρίου ενώνουν τις φωνές τους στην «Ιερά Οδό» και μας ταξιδεύουν με τα τραγούδια τους. Δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «το καλύτερο σχήμα του χειμώνα» από τον κόσμο αλλά και από τους «ειδικούς» του μουσικού χώρου.

Το 2010 συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις της με το Δημήτρη Μητροπάνο στην Ιερά Οδό ενώ παράλληλα πραγματοποιεί και συναυλία στην Κύπρο στις 14 Φεβρουαρίου στο «mοnte caputo» της Λευκωσίας. Επίσης, το cd «Το πάθος είναι αφορμή» γίνετε διπλή πλατίνα! Στις 4 Απριλίου επίσης πήγε στην πατρίδα της τα Γιάννενα και έδωσε μια υπέροχη συναυλία.

alt

Μετά από την επιτυχημένη συνεργασία με το Δημήτρη Μητροπάνο στην «Ιερά οδό» το σχήμα μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη στο Οdeon γνωρίζοντας και εκεί την αποθέωση του κόσμου. Οι εμφανίσεις τους ολοκληρώνονται στις 22 Μαϊου.

Στις 31 Μαϊου συμμετέχει στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια προσφοράς του Γιάννη Σπανού στο ελληνικό τραγούδι στο Καλλιμάρμαρο ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του όπως: «Μαρκίζα»,«Αγάπη Δίκοπη»,«Αν μ’αγαπάς»,«Φίλε»,Τις κυριακές στην Κατερινη».

 

Αρχές Ιουνίου βρίσκετε στο studio όπου ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική δουλεία της, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί και περιοδεία συναυλιών στην Κύπρο όπου εμφανίζεται με το Δημήτρη Μητροπάνο.

Οκτώβριο του 2010 κυκλοφορεί ο 10ος δίσκος της με τίτλο «ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ Η’ ΛΟΓΙΚΗ» σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.

Αρχές του 2011 πέφτει η αυλαία στην Ιερά Οδό ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις της με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή της χώρας μας τον Δημήτρη Μητροπάνο. Η Πέγκυ ευχαρίστησε το μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή για όσα της έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ενώ ο Δημήτρης Μητροπάνος ανακοίνωσε με μεγάλη του χαρά και συγκίνηση ότι η Πέγκυ θα γίνει μανούλα!

Μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της και ενώ βρίσκετε σε περίοδο ξεκούρασης, εμφανίζεται ως quest της αγαπημένης της παρουσιάστριας Ρούλας Κορομηλά, στο πλατό του τηλεοπτικού μουσικού show Greek Idol κάνοντας ποδαρικό στην πρεμιέρα του show ερμηνεύοντας το νέο της τραγούδι 'Στον δικό μου τον πλανήτη'' αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες της.

Ακολούθησαν μερικά single που χάρισε στους θαυμαστές της αλλά και στα Ραδιόφωνα, όπως το «Είχα πει θα φύγω» που πρόκειται για διασκευή από το ισπανικό συγκρότημα «Le oreja de van gogh», το υπέροχο «Εγώ θα τραγουδήσω» αλλά και το πιο πρόσφατο «Σου χρωστάω ένα κλάμα». Φέτος θα συνεργαστεί με την Πάολα με σκοπό να ανεβάσουν την ψυχολογία των θαμώνων.

Αυτή είναι η Πέγκυ Ζήνα μέσα σε λίγες γραμμές, που έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει αγαπητή σχεδόν σε όλη τη χώρα, χωρίς να έχει εχθρούς, καθώς είναι αυτό που λέμε «ήρεμη δύναμη».

Έκανε πολλά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως έχει πολλά να δώσει ακόμα στο ελληνικό τραγούδι, και σίγουρα θα καταφέρει να γίνει μια από τις διαχρονικότερες ελληνίδες τραγουδίστριες.

alt

 

Το κείμενο γράφτηκε στις 16 Απριλίου 2012

Επιμέλεια: Κική Βασιλειάδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση