Menu
A+ A A-

ΡΑΔΙΟ ENERGY - ΑΡΘΡΑ - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ.

Ερυθρός Σταυρός / Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Ερυθρός Σταυρός / Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών

Το 2011, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Στα

υρού, συμπλήρωσε τα  80  χρόνια  αδιάκοπης κοινωνικής  και  ανθρωπιστικής  προσφοράς.
Σκοπός  της  ιδρύσεώς  του  υπήρξε  η  καταφανής  έλλειψη  ανδρικού  εθελοντικού  προσωπικού  στον  Ελληνικό  Ερυθρό  Σταυρό  και  η  στελέχωση  πάρα  πολλών  υπηρεσιών  και  αποστολών  στην  ελληνική  ύπαιθρο,  όπου  ήταν  ακατάλληλη  η  χρησιμοποίηση  του  γυναικείου  εθελοντικού  δυναμικού.

Το  1936, μετονομάστηκε  σε Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού. Το  2006, σε Σώμα  Εθελοντών  Σαμαρειτών  και  Διασωστών του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού, και το 2008,  μετονομάστηκε  σε Σώμα  Εθελοντών  Σαμαρειτών,  Διασωστών  και  Ναυαγοσωστών του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού, περιλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο όλες της Σχολές και Ειδικότητες που το απαρτίζουν.

Ερυθρός Σταυρός / Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στελεχώνεται από νέους κυρίως, άνδρες και γυναίκες με όριο ηλικίας εγγραφής, από 17 έως 45 ετών, Δραστηριοποιείται σε 40 πόλεις της Ελλάδος και αριθμεί περίπου 4,500 εν ενεργεία Εθελοντές (πρώτων βοηθειών, Διασώστες Γενικών Καθηκόντων, Διασώστες Αστικής Διάσωσης, Διασώστες Παραϊατρικής Διάσωσης, Διασώστες Τεχνικής Διάσωσης, Ναυαγοσώστες, Διεθνείς Ναυαγοσώστες, Επόπτες ασφαλείας Κολυμβητικών Δεξαμενών, Εκτιμητές Επικινδυνότητας Παραλίας Συνοδούς Διασωστικών Σκύλων, Ιατρούς, Εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων και Ειδικούς Συνεργάτες).

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως αναφέρεται στα μητρώα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί πενήντα έξι χιλιάδες οχτακόσιοι (56.800) Εθελοντές ( Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες) και πολίτες σε όλη την επικράτεια της χώρας μας.

Η Διεύθυνση του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, έχει καθιερώσει αυστηρά κριτήρια σε όλους τους διαγωνισμούς Εθελοντών, για την απόκτηση του πτυχίου τους. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση του Σώματος έχει πιστοποιηθεί με παγκόσμια πιστοποίηση ISO 9001:2008 ν την ανώτερη πιστοποίηση λειτουργίας που υπάρχει.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες πέραν της εξειδικεύσεως τους, εκπαιδεύονται στα Μαθήματα :

* Ιστορία του Ερυθρού Σταυρού, Θεμελιώδεις Αρχές, Δεοντολογία

* Διεθνές Κίνημα, Έμβλημα, Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο

* Ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

* Ανατομία, Πρώτες Βοήθειες, Καρδιοναπνευστική Αναζωογόνηση

* Διοίκηση Ομάδων του Ερυθρού Σταυρού

* Καθήκοντα και Υποχρεώσεις του Υπεύθυνου Αποστολής

* Έρευνα και Διάσωση

* Αστική, Ορεινή, Εναέρια, και Θαλάσσια Διάσωση

* Αντιμετώπιση Τροχαίου Ατυχήματος

* Ειδικές Μεταφορές με Φορεία

* Οργάνωση και Λειτουργία Καταυλισμών

* Ψυχολογία στις Καταστροφές

Ερυθρός Σταυρός / Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εργάζονται καθημερινά σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως:

1. Κινητοποιούνται και επεμβαίνουν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης Αγνοουμένων.

2. Κινητοποιούνται και επεμβαίνουν σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών, θεομηνιών, επιδημιών, κ.λ.π.

3. Παρέχουν πρώτες βοήθειες σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες όπως : ποδοσφαιρικούς, κολυμβητικούς, ποδηλατικούς, δρόμου, rally, πυγμαχίας ιστιοπλοϊκούς, μπάσκετ, πόλο, καράτε, beach volley. κ.λ.π.

4. Παρέχουν πρώτες βοήθειες σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως υπαίθριες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις κ.λ.π.

5. Εκπαιδεύουν και πιστοποιούν στις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, στην βασική Καρδιοναπνευστική αναζωογόνηση, κ.λ.π. μαθητές σχολειών, δασκάλους, μέλη συλλόγων, προσωπικό εργοστασίων, εταιριών, σωματείων, πολίτες.

6. Οργανώνουν ομιλίες, ημερίδες και εκδηλώσεις για τα τροχαία ατυχήματα, την ασφαλή κολύμβηση, την καθαριότητα των ακτών, την προστασία του

περιβάλλοντος τον εθελοντισμό, την διαχείριση καταστροφών, τις πρώτες βοήθειες κ.λ.π.

7. Συνεργάζονται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, την Ελληνική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές, τον Ελληνικό Στρατό και άλλες κρατικές υπηρεσίες σε καταστάσεις ετοιμότητας, κινητοποίησης ή επέμβασης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.

8. Στελεχώνουν Παράκτιους σταθμούς πρώτων βοηθειών και ναυαγοσωστικής τους θερινούς μήνες και κινητές υγειονομικές μονάδες τις εορταστικές περιόδους των μαζικών εξόδων των κατοίκων των μεγάλων πόλεων, στις εθνικές οδούς.

9. Συμμετέχουν μαζί με τον στρατό, την αστυνομία και την πυροσβεστική σε μικτά περίπολα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για την προστασία των δασών.

10. Εκπαιδεύουν πολίτες και προσωπικό ξενοδοχείων και θαλάσσιων πάρκων στην ναυαγοσωστική και τις πρώτες βοήθειες και δημιουργούν Ναυαγοσώστες και επόπτες Ασφαλείας κολυμβητικών Δεξαμενών για τα ξενοδοχεία και τις παραλίες της Ελλάδος.

alt

Οι Εθελοντές μας, Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Ιατροί, Εκπαιδευτές και Ειδικοί Συνεργάτες, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί, στην Ελλάδα και στον Κόσμο.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Πρώτων Βοηθειών (Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών) του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης.

Οι Σχολές Πρώτων Βοηθειών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο στο http://www.samarites.gr

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, (από 20:00 έως 22:00) με εξαίρεση τις πόλεις όπου οι εμπορικοί σύλλογοι διατηρούν τα καταστήματα ανοικτά εκείνες τις μέρες.

Συνολικά, η διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης είναι 500 ώρες.

Αναλυτικά: 100 ώρες Πρακτικής στα Τ.Ε.Π. των οικίων δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας, 250 ώρες Πρακτικής Απόκτησης Δεξιοτήτων και 150 ώρες Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση.

Η Σχολή Πρώτων Βοηθειών (Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών) προετοιμάζει τους επόμενους Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από την TÜV Rheinland Hellas για το σύνολο των παροχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευση.

alt

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ και ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Ελ. Βενιζέλου 37, 653 02 ΚΑΒΑΛΑ Τηλ. 2510.223.318

14 Φλεβάρη: Πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε!

Η ημέρα των ερωτευμένων όλο και πλησιάζει και παντού σίγουρα θα βλέπετε αρκουδάκια, λουλουδάκια, μπαλονάκια και όλα τα σε -άκια και μπορεί να σας πιάνουν και τα νεύρα σας. Μέρα είναι και θα περάσει.

Παρακάτω σας έχουμε μερικά πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για τον έρωτα και τη συγκεκριμένη μέρα. Μπορεί να σας κάνουν να την αγαπήσετε ή να τη μισήσετε ακόμα περισσότερο.

Έχουμε και λέμε: 7 στους 10 άντρες επιλέγουν για δώρο τη συγκεκριμένη ημέρα αισθησιακά εσώρουχα και όχι σοκολατάκια, αρωματάκια κι αρκουδάκια. Άν σας τα φέρει σε ωραία συσκευασία με κουτάκι, κορδελίτσα κτλ. σημαίνει (το λένε οι ειδικοί), πως θέλει να τον ερωτευτείτε ξανά σαν την πρώτη σας φορά. Άν σας τα φέρει χύμα σε σακούλα (η λεγόμενη γαϊδουριά) σημαίνει το αυτονόητο!

Κάτι που να μην γνωρίζατε είναι πως στην Ιαπωνία γιορτάζουν δύο φορές τον χρόνο τον Άγιο Βαλεντίνο. 14 Φεβρουαρίου όπου οι γυναίκες δίνουν τα δώρα τους στους άντρες, και στις 14 Μαρτίου όπου δίνουν οι άντρες τα δώρα τους στις γυναίκες... (σε δουλειά να βρισκόμαστε).

Κάτι ακόμα που μας έκανε εντύπωση, είναι πως 3 στις 10 γυναίκες χωρίζουν τέτοια μέρα γιατί δεν παίρνουν όσα φανταζόντουσαν από το άλλο τους μισό. (Και ακούνε μετά τις κολλητές τους που πέρασαν καλύτερα... ζηλεύουν... και χωρίζουν).

Συνεχίζοντας, θα περάσουμε σε αριθμούς και θα σας ενημερώσουμε πώς τη συγκεκριμένη ημέρα πωλούνται πάνω από 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ τριαντάφυλλα σε όλο τον κόσμο!

Όπως και να έχει, ο έρωτας καλό κάνει (όχι πάντα), και το βασικό στη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι απλώς να πείτε ένα "σ' αγαπώ" σε αυτόν που αγαπάτε. Ακόμα κι αν δεν είναι η σχέση σας, αλλά ένας αγαπημένος φίλος. Και να θυμάστε πως σημασία έχει η κίνηση και όχι η αξία του δώρου.

Κική Β.

alt

Οι εξωγήινοι και τα περίεργα βουητά.

Είναι γνωστό πως οι επιστήμονες ασχολούνται πάρα πολύ με το θέμα τον εξωγήινων, κι άλλο τόσο ασχολούνται και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δεί κάτι ουσιαστικό για να πιστέψουμε στην ύπαρξη τους...

Έρχονται τώρα... και μας λένε πως το 2012 θα έρθει η συντέλεια του κόσμου και μάλλον ήρθε και η ώρα να γνωρίσουμε τους εξωγήινους που δεν το θέλουμε καθόλου, κι απορούμε κιόλας... πώς έρχονται ακάλεστοι...!

Πολλοί μπορεί να είδατε διάφορα videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τα οποία είναι "τραβηγμένα" από προσωπικές κάμερες ανθρώπων, που συγκλονισμένοι ηχογραφούν τα περίεργα βουητά που ακούν κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και της μέρας. (Παρακάτω θα βρείτε ένα link που θας σας οδηγήσει σε ένα τέτοιο video).

Τα βίντεο αυτά, είναι από τη Βραζιλία, τη Ρωσσία, την Ουκρανία, την Αμερική, τον Καναδά αλλά κι από άλλες χώρες του πλανήτη. Κάποιοι λένε πως πρόκειται για σεισμικές δονήσεις που αφήνουν ήχο σταδιακά. Άλλοι λένε πώς πρόκειται για τον ήχο που βγάζει ο μαγνητισμός της γής από διάφορες παρεμβολές. Άλλοι πάλι λένε πώς φταίνε οι εξωγήινοι που έρχονται με τα U.F.O.!!! (Εδώ γελάμε)...

Ότι κι άν είναι... θα μάθουμε κάποια στιγμή. Λογική εξήγηση δεν υπάρχει προς το παρόν. Το μόνο που υπάρχει, είναι η μονόλεπτη ανατριχίλα όταν δείς και ακούσεις το βίντεο. Τίποτε άλλο.

Για το video πατήστε εδώ ---> http://www.youtube.com/watch?v=vcUDYBIrWio&feature=related

Κική Β.

alt

 

 

Οι 20 καλύτερες διασκευές τραγουδιών. Ιταλικά-Ελληνικά.

Una fazza una racca λένε οι φίλοι και γείτονες Ιταλοί. Αυτό ισχύει, όχι μόνο στην καθημερινότητα μας, αλλά και στη μουσική μας. Παρακάτω παρουσιαζονται μερικές απο τις καλύτερες διασκευές τραγουδιών (από Ιταλικά σε Ελληνικά). Άλλες γνωστές κι άλλες όχι. Να θυμάστε πάντα πως η μουσική ενώνει. Όχι μόνο άνθρωπο με άνθρωπο, αλλά και χώρα με χώρα.

01. Θάνος Καλλίρης - Το νού σου κύριε οδηγέ ( Laura Pausini - La Solitudine)
02. Αντώνης Ρέμος - Τέρμα η ιστορία (ΝΕΚ - Lascia che io sia)
03. Νεκτάριος Σφυράκης - Σκέψου καλά (ΝΕΚ - Laura non c'e)
04. Μιχάλης Χατζηγιάννης & Δέσποινα Ολυμπίου - Να'σουν αλλιώς (Enzo Gragnaniello & Mia Martini - Cu'mme)
05. Ελισάβετ Σπανού - Άν γυρίσεις σε μένα - (Belinda Carlisle - La luna)
06. Θάνος Καλλίρης - Ο Βασιλιάς που αγαπάει (Anna Oxa - Donna con te)
07. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Τί να πω (Lucio Battisti - E penso a te)
08. Γιώργος Λιανός - Πάντα θα πονάει (ΝΕΚ - Instabille)
09. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Πριν το τέλος (Lucio Battisti - I giardini di Marzo)
10. Γιάννης Πουλόπουλος - Αγάπα με (Julio Iglesias - Abraza me)
11. Ραλλία Χρηστίδου - Εγω για σένα (Adriano Celentano - Ancora Vivo)
12. Γιάννης Βαρδής - Και λέει (Riccardo Cocciante - Per Lei)
13. Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Σ'αγαπάω ακόμα (Mina - Certe cose si fanno)
14. Δήμητρα Γαλάνη & Γιώργος Καραδήμος - Σε θέλω εδώ (Andrea Bocelli - Vivo per lei)
15. Ελευθερία Αρβανιτάκη - Μην ορκίζεσαι (Mango - Come Mona Lisa)
16. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Άννα (Lucio Battisti - Anna)
17. Ελεονώρα Ζουγανέλη - Φεύγω για μένα μια φορά (Irene Grande - Lasciala andare)
18. Xρήστος Δάντης - 24.000 baci (Adriano Celentano - 24.000 baci)
19. Βαλάντης - Μάτια μου μεγάλα (Eros Ramazzotti - Un attimo di pace)
20. Πάνος Μουζουράκης - Φίλα με ακόμα (Jovanotti - Baciami ancora).

Κική Β.

alt

Η ( ΔΗΘΕΝ; ) ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Σήμερα, ευχαρίστως και με χαρά σας παρουσιάζουμε στην ιστοσελίδα μας www.kn-megalexandros.gr, ιστοσελίδα - για τον απανταχού Ελληνισμό, του Κωνσταντίνου Σ..Ναλμπάντη - το άρθρο του ομογενή και πολυετή φίλου μας Δρ. Καθ. Σ. Παρασκευόπουλου του Πανεπιστημίου της Λειψίας, για μια πλήρη και κυκλική εικόνα και ενημέρωση για την κρίση του Ευρώ.
www.kn-megalexandros.gr, δημοσιεύτησε: 23.01.2011
---------------------------------------------------