Menu
A+ A A-

ΡΑΔΙΟ ENERGY - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΔΑ.

Η Ακρόπολη γίνεται studio φωτογράφησης!

Πρόσφατα, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως η Ελλάδα έχει 117 μνημεία, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ώς χώροι... φωτογράφησης ή άν θέλετε, ώς χώροι και μέρη διαφήμισης. Ένα από αυτά τα μνημεία είναι και η Ακρόπολη.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται λόγω κρίσης και όλα αποκτούν πλέον αξία... χρηματική. Η αξία της Ακρόπολης είναι ήδη μεγάλη αλλά τώρα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη καθώς θα παραχωρηθεί για διαφημίσεις, κινηματογραφικές λήψεις και πολλά ακόμα.

Εκτός από την Ακρόπολη το ίδιο θα συμβεί και με τη Φεστό, την Κνωσό και τη Λίνδο. Ανάλογα βέβαια με τη δημοσιότητα που έχει το μνημείο θα ανεβαίνει και η τιμή για όσες μέρες χρειάζεται το ανάλογο συνεργείο να ολοκληρώσει τις φωτογραφήσεις του ή τις λήψεις του.

Το υπουργείο Πολιτισμού λοιπόν, αναφέρει ότι στην περίπτωση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του, η τιμή της φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς μαζί με τους κομπάρσους θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ.
Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οποιουδήποτε οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και ανά χώρο γυρισμάτων.
Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες ή αφίσες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως καταλάβατε... όλα έχουν την τιμή τους.

*Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Κική Β.

alt

Η θέση του Παντελή για τα διόδια.

Στην συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, ο βουλευτής της Α Αθήνας δήλωσε αισιόδοξος για θετική εξέλιξη στην υπόθεση των διοδίων, επ' ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος και της οικονομικής ελάφρυνσης των χρηστών των δρόμων.
 

Αρκούδα εγκλωβίστηκε σε ατμοηλεκτρικό σταθμό στη Κοζάνη.

Το Σάββατο το πρωί  ειδοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ για μία αρκούδα η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αγίου Δημητρίου Κοζάνης. Την Ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ειδοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης για να συνδράμει στην ασφαλή απομάκρυνση του ζώου από τον χώρο του Σταθμού. Όταν έφτασε στο σημείο η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, η αρκούδα είχε ήδη απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις του σταθμού με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Τι θα γίνει με τα διατροφικά σκάνδαλα;

Μετά τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, τις διοξίνες στα πουλερικά, τη μελαμίνη στο γάλα, τα ορυκτέλαια στο ηλιέλαιο, και τι άλλο να θυμηθούμε, οι καταναλωτές βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι, με ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο, αυτό της διοξίνης, στα αυγά, στα πουλερικά και στα χοιρινά.

Το σκάνδαλο αυτό απέδειξε, για άλλη μια φορά ότι οι αυτοέλεγχοι της βιομηχανίας δεν επαρκούν. Ακόμα και στη Γερμανία, που επαίρεται, για τους νομοταγείς πολίτες και επιχειρηματίες της, το κυνήγι του υπερβολικού κέρδους, προκάλεσε ένα ακόμα «σκάνδαλο».

2010: 13.724 παράπονα – καταγγελίες 498.913,64 ευρώ ωφελήθηκαν οι καταναλωτές-μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ.

2010: 13.724 παράπονα – καταγγελίες 498.913,64 ευρώ
ωφελήθηκαν οι καταναλωτές-μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ.
16,64% αύξηση αριθμού καταγγελιών
18% αύξηση ωφελειών, για τους Καταναλωτές, σε σχέση με το 2009.
 
Ένα μεγάλο τμήμα των παραπάνω αφορούν συμβουλές, που ζητήθηκαν, κυρίως από μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. Το 99,62% των καταγγελιών επιλύθηκαν, υπέρ των καταναλωτών, μετά από παρέμβαση του ΚΕ.Π.ΚΑ., στους προμηθευτές. 2 καταγγελίες παραπέμφθηκαν, στην Ε.Φ.Δ., και κερδήθηκαν, υπέρ των καταναλωτών. 50 καταγγελίες δεν επιλύθηκαν λόγω ελλιπών ή ψευδών στοιχείων, που προσκόμισαν οι καταναλωτές ή λόγω αδράνειας της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή να επιβάλλει κυρώσεις.